Baltic Green Sun

Spirulinas lietošana kosmeteloģijā

Spirulinu izmanto ne tikai kulinārijā, bet arī kosmētikā. Visas maskas, kuru sastāvā izmanto spirulinu, lieliski tonizē, baro ādu, atjauno vielmaiņas procesus un regulē tauku dziedzeru sekrēciju. Ietīšanās ar aļģēm un augu ekstraktiem – efektīva un pieprasīta figūras korekcijas metode. Maisījuma sastāvā, kuru izmanto priekš šīs procedūras, ir dažas aļģes, pati galvenā un svarīgākā – spirulīna. Ietīšanas rezultātā normalizējas organisma minerālu līdzsvars, atjauno ādas elastību un tonusu. Masa, kas sastāv no ļoti aktīvām sastāvdaļām, mitrina un baro ādu, stimulē lipolīzi. Spēcīga lifting programma (ar tūlītēju skaistuma efektu!);  unikāla procedūra ar vienlaicīgu atjauninošu, anti pigmentāciju un barojošs ādu ar vitamīniem, minerāliem un mikroelementiem, uzlabo toni, atjauno vielmaiņas procesus un regulē tauku dziedzeru sekrēciju.

Maskas mērķis ir risināt tādas problēmas, kā ādas atūdeņošanu, ādas karāšanās, „stiepšanos”, krūšu vingrumu. Uz iepriekš nomazgātas ādas (ideālā – sasildīta saunā) uzlikt plānu kārtu atsaldēta spirulīnas, turēt 20 minūtes. Noskalot ādu ar vēsu ūdeni, pie vēlēšanas pielietot  jūsu ādas tipa krēmu. Ieteicams 2-3 reizes nedēļā.

Maska ar spirulīnu un maizi noder priekš porainas ādas. Lai uztaisītu masku, nepieciešams:

- 50 ml saskābuša piena;
- 1 sasaldētas spirulīnas brikete;
- 1 maza maizas šķēle (rudzu).
Maizi sadrupināt un ļaut uzbriest pienā. Pēc tam pievienot spirulinu, pēc dažām minūtēm pēc spirulīnas atkausēšanas, kārtīgi visu samaisīt. Uzlikt uz sejas, turēt 20 minūtes. Noskalojiet seju ar vēsu ūdeni.

Maska ar spirulīnu, auzām un krējumu lieliska priekš nobriedušai, sausai ādai. Lai uztaisītu līdzekli, nepieciešams:

- 1 tējkarote krējuma;
- 1 tējkarote auzu pārslu;
- 1 sasaldēta spirulīnas brikete;
Visas sastāvdaļas sajaukt un sasmalcināt, lai iegūtu vienmērīgu maisījumu. Uznesiet uz attīrītas ādas, turiet 20 minūtes un pēc tam noskalojiet ar siltu ūdeni.

Vanna ar spirulīnu

Lai uztaisītu vannu, ir nepieciešams sašķīdināt 2-3 sasaldētas spirulīnas briketes nelielā silta ūdens daudzumā (30-40 grādos, jo virs 42 grādiem aļģe iet bojā). Piepildiet vannu ar vēlamās temperatūras ūdeni un ieliet tajā atšķaidītu spirulīnu. Ūdens var būt saldūdens vai sālsūdens. Vanna laiks 15-20 minūtes. Veseļošanās kurss ir paredzēts uz 5-10 vannām 30 dienu laikā. Doto vannu lietošana labvēlīgi ietekmē ādu un gļotādu, kā arī ievērojami palīdz pie dažādām ādas slimībām. Pie dažām ādas slimībām ir nepieciešama konsultācija ar ārstu. Siltas vannas ar spirulīnu nomierina nervu sistēmu, noņem muskuļu saspringumu, uzlabo miegu.

Biežāk uzdotie jautājumi

1. Spirulina no dabīgām ūdenstilpnēm ir lietderīgāka nekā izaudzēta bioreaktoris?

Mikroaļģes, kas aug dabīgos ezeros, sastāv no dažādām varietātēm, kuru vidū var būt aļģes, no kurām tikt vaļā ir grūti to mikroskopisko izmēru dēļ. Nepadodas kontrolei un kvalitātei spirulīna, tā kā bioloģiski aktīvu vielu sastāvs ir tieši saistīts ar klimata izmaiņām, dabīgu un mākslīgu ūdenstilpju piesārņojumu. Spirulīna, audzēta speciālos apstākļos, kuru pārvalda cilvēks, ir tīra un droša. Optimāls tehnoloģisks process ļauj maksimāli saglabāt vērtīgu bioaktīvu vielu potenciālu spirulīnā.

2. Kur ir atšķirība starp sasaldētu spirulīnu un tā sausajiem analogiem, tādiem kā tabletēm, pulveriem u.t.t.?

Taču daudz ērtāk glabāt sausajā veidā. Taču, ja mēs skatāmies no lietderības ziņas, šie produkti ir pavisam dažādi. Nākas piezīmēt, ka jebkurš konservācijas veids, tajā skaitā sausēšana, palielina glabāšanas termiņu jebkuram produktam, bet samazina to patērēšanas īpašības. Vai pat pilnībā iznīcina tās. Visi spirulīnas veselīgie komponenti sastāv no olbaltumvielām. Pat pie pašas saudzējošas sausēšanas, spirulīna tiek pakļaut diviem pamatfaktoriem – temperatūra un kontakts ar gaisu. Abi šie faktori slikti ietekmē spirulinu, pazūd nozīmīga veselīgu īpašību daļa, ja pat ne lielākā daļa uzturvielu, vitamīnu, karotinoīdu, polinepiesātinātu taukskābju. Izmeklējumi rāda, ka vitamīnu, polinepisātinātu taukskābju, beta karotīnu zaudējumi sastāda no 50% līdz 80%, atkarībā no sausēšanas pareizības. Pērkot sausu spirulīnu, Jūs nekad neuzzināsiet pie kādas temperatūras to sausēja. Sausēšana ļauj izlaist 100% no izejvielām pulveros, tajā skaitā pa velti oksidētas olbaltumvielas,  bez atkritumiem. Glabāšanas un transportēšanas problēmas ir nevis mīnusi, bet gan plusi. Pie tam, klients joprojām saņem patiešām vērtīgu produktu ar nesalīdzināmām īpašībām, ne cilvēka sabojātiem mēģinājumiem „uzlabot” to un atvieglot to transportēšanu un glabāšanu.

3. Spirulīna ir parasts vitamīnu-minerālu komplekss?

Līdzīgi kā vairums vitamīnu, mikro un makroelementu, izveidotu sintētiskā veidā un piemeklētu ar vienu vienīgu mērķi – ietvert 100% no diennakts normas. Kaut gan, lieta tajā, ka tievs zarnu trakts ir spējīgs uzņemt atšķirīgus minerālu jonus tikai savienībā ar organiskām vielām, tajā skaitā – aminoskābes un lipīdi. Pie tam vēl, tādos sintaktiskos kompleksos vieni vitamīnu var traucēt uzņemt citus u.t.t. Rezultātā vitamīnu-minerālu kompleksa vērtība ievērojami kritās. Lietot vitamīnu megadozes arī nav labākais variants no šīs situācijas. Vitamīnu, makro un mikroelementu uzņemšana ir ierobežo zarnu absorbcijas mehānisms, un megadozes tiks izvadītas no organisma dabīgā veidā vai izsaukt organisma alerģisko reakciju. Pie tam vēl, cilvēka organisms, saņemot vitamīnus un minerālus no ārienes,  viegla var „slinkot” un „aizmirst”, kā efektīvi izvilkt uzturvielas no pārtikas produktiem. Runājot par dabīgiem produktiem, tad vitamīni un minerāli tajos ir saistīti ar olbaltumvielām, ogļhidrātiem un lipīdiem. Tādēļ tie vienkārši iziet cauri visām bioķīmiskām barjerām.

4.Spirulīna ir ēdiens vai zāles no visām slimībām?

Pirmatnēji spirulīna tiek izskatīts kā ideāls ēdiena avots. Taču pēdējā laikā tikai veikts milzīgs daudzums izmeklējumu, orientēti, lai izzinātu to tās ārstniecisko efektu. Spirulīna piesaista ārstu uzmanību, pirmkārt, kā olbaltumvielu avotu, kurš sastāda 50% - 70% no spirulīnas. Pie tam vēl, spirulīna sastāv no liela daudzuma neaizvietojām aminoskābēm, kuras nesintezējas organismā, vitamīniem un minerālvielām. Liela spirulīnas priekšrocība ir tāda, ka tai ir mazs tauku satura procents, lipīdi tajā ir ne vairāk kā 5%. Tādēļ spirulīna tiek plaši izmantota daudzās valstīs kā ekoloģiski tīrs veselīga ēdiena produkts un uztura bagātinātājs, lai barotu racionu ar olbaltumvielām un ogļhidrātiem. Tas ir ņemts no savas dabīgās vides un tiek izmantots kā piedeva dažādiem ēdieniem. Spirulīnas pievienošana racionā normalizē vielmaiņu, stabilizē ķermeņa masu, kā arī uzlabo organisma dzīvotspēju, tā pretestību, garīgo un fizisko darbaspēju. Svarīgi, ka kompleksie izmeklējumi tā vispārējo un komplekso toksiskumu (alerģisko efektu, imūntoksiskumu, teratogenitāti, embriotoksicitāti, kancerogenitāti) pierādīja pilnīgu spirulīnas drošību.

Spirulina lietošana kosmeteoloģijā Maska ar spirulinu Vanna ar spirulinu